Smeetrans nv is nog een familiebedrijf in de letterlijke betekenis van het woord. De wortels van dit transportbedrijf uit het Limburgse Peer reiken terug tot ver in de jaren ’60. Met Robert Smeets staat de zoon van de stichter aan het roer. Nog steeds vormt hij het rechtstreekse aanspreekpunt voor de klanten en neemt hij de dagelijkse planning op zich. Ook echtgenote José en zoon Pieter zijn actief in het bedrijf.

In de jaren ’60 start Henri Smeets met veevervoer. Midden jaren ’70 breiden de activiteiten zich uit naar algemeen transport. In dezelfde periode maken Robert Smeets en zijn twee broers hun intrede in de familieonderneming. Smeetrans nv is daarbij de dochter van het moederbedrijf Smeets & Zonen nv dat zich specialiseert in de aankoop en verkoop van occasievoertuigen.

Focus op de Benelux

Een tiental jaar geleden besliste Smeetrans nv om te stoppen met verre internationale transporten en zich volledig te richten op algemeen transport in de Benelux en het Ruhrgebied én veevervoer in de Benelux en Duitsland. Deze strategie loont. Smeetrans nv bouwde dankzij de flexibele en persoonlijke aanpak een hechte samenwerking uit met een brede waaier van klanten uit Limburg en daarbuiten.

Foto van het Smeetrans team